BursaBursa HaberBursa HaberleriBursa PostasıBursa Son DakikaBursasporOsmangaziYıldırımNilüferBursa Hava Durumu
DOLAR
32,3679
EURO
34,8020
ALTIN
2.395,43
BIST
10.285,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İlan Verme Sitesi
Reklam

AFAD Acil mobil uygulamasının altyapı hizmetini Turkcell üstlendi

Turkcell, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından kullanıma sunulan ‘AFAD Acil’ mobil uygulamasının altyapı …

AFAD Acil mobil uygulamasının altyapı hizmetini Turkcell üstlendi
BurHOST

REKLAM ALANI
29.03.2022 12:16
14
A+
A-

Turkcell, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından kullanıma sunulan ‘AFAD Acil’ mobil uygulamasının altyapı hizmetini üstlendi. Gebze Veri Merkezi üzerinden AFAD’a özel bulut altyapısı oluşturarak hizmet veren operatör, proje kapsamında kuruma ayrıca eğitim ve danışmanlık desteği de sağlıyor.

Turkcell, AFAD Başkanlığınca hayata geçirilen ve vatandaşların afet anında yardım ekiplerine hızlı ve kolay bir şekilde ulaşmasını sağlayan ‘AFAD Acil’ mobil uygulamasının altyapı hizmetini üstlendi. Yapılan açıklmaya göre, AFAD Acil uygulaması için gerekli olan sunucu, veri depolama ve santral hizmetleri, Turkcell Gebze Veri Merkezi üzerinden AFAD’a özel tahsis edilen bulut altyapısı oluşturularak sunulmaya başlandı. Proje kapsamında AFAD’ın talep ettiği eğitim ve danışmanlık hizmeti de operatör tarafından sağlanacak.

Doğal afetlere karşı yüksek güvenlikli koruma

AFAD Acil uygulamasının Turkcell’in güçlü şebeke altyapısı üzerinden hizmet sunmasıyla ilgili açıklamalar yapan Turkcell Kurumsal Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, şunları söyledi: “Türkiye’nin en büyük veri işletmecisi olarak, ülkemiz için stratejik konumdaki kurumların veri güvenliği ihtiyaçlarını karşılayarak milli servetimiz olan veriyi küresel risk ve tehditlere karşı koruyoruz. Bugüne kadar yeni nesil veri merkezlerine yaptığımız yatırımın 2,5 milyar TL’yi aşması da bunu net bir biçimde ortaya koyuyor. Bu anlayıştan hareketle, halihazırda 40 ilimizdeki 112 Acil Çağrı Merkezi, Gebze Veri Merkezimiz üzerinden hizmet alıyor.”

AFAD Acil mobil uygulaması 112 Acil Çağrı Merkezlerinin altyapısıyla uyumlu biçimde çalışacak

Verilen bilgiye göre operatör, AFAD ile birlikte sağlık, polis, jandarma, itfaiye, sahil güvenlik ve orman teşkilatı gibi acil durum aramaları için kullanılan 112 Acil Çağrı Merkezlerine de bulut veri hizmeti sağlıyor. Bu kapsamda yaklaşık 40 ilde bulunan çağrı merkezleri de Turkcell Gebze Veri Merkezi üzerinden hizmet alıyor.

REKLAM ALANI

Reklam

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Son yorumlar
    Döviz Bilgileri
    DOLAR
    32,3716
    EURO
    34,7107
    ALTIN
    2.391,03
    BIST
    10.169,57
    Gazeteler
    Süper Lig Birinci Lig İngiltere Premier Ligi İspanya La Liga Almanya Bundesliga İtalya Serie A Fransa Lig 1
    Süper Lig
    Süper Lig
    TAKIM OY AV PU
    1 Galatasaray 34 +59 93
    2 Fenerbahçe 34 +58 89
    3 Trabzonspor 34 +15 58
    4 Başakşehir 34 +7 52
    5 Beşiktaş 34 +5 51
    6 Kasımpaşa 34 -3 49
    18 Hatayspor 34 -10 33
    19 Pendikspor 34 -32 30
    20 İstanbulspor 34 -41 16
    Köşe Yazarları
    TÜMÜ